Στην πρώτη θέση η Ελλάδα στη ζήτηση για Airbnb

Η πανδημία απoδείχθηκε μια τεράστια ευκαιρία για τη βραχυχρόνια μίσθωση (Airbnb) στην Ελλάδα, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκε και η εγχώρια αγορά, σημειώνοντας σημαντική ανάπτυξη, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσο των εργασιών του 4ου BnB Greece Conference 2022, που λαμβάνει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.


Writing services: Our experienced native English writers provide financial writing services and SEO-focused content with an eye for detail and engaging messages. For more.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Simon Lehmann από την Ajl Atellier, εταιρεία που ασχολείται με βραχυχρόνιες μισθώσεις, δήλωσε ότι μέσα σε δύο χρόνια (2020 - 2021) της πανδημίας υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έκαναν κράτηση σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.


Η Ελλάδα, μάλιστα, ήδη έχει τα πρωτεία στο ρυθμό ζήτησης στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης για το φετινό καλοκαίρι (Ιούνιο - Σεπτέμβριο).


Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας ερευνών Airdna, που καταγράφηκαν τον Μάρτιο του 2022, η Ελλάδα καταγράφει αύξηση της ζήτησης κατά 232% σε σχέση με το 2021. Η Ελλάδα είναι πρώτη στους ρυθμούς ζήτησης, ξεπερνά την Πορτογαλία που είναι δεύτερη με 196% και την Κροατία που είναι τρίτη και σημειώνει αύξηση της ζήτησης κατά 151%. Η Ιταλία, η Αυστρία, Νορβηγία και η Ισπανία ακολουθούν στην τέταρτη, πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση, αντίστοιχα. Εστιάζοντας στα αυξημένα ποσοστά ταξιδιωτών οι οποίοι θα κατευθυνθούν σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ο Simon Lehman επεσήμανε πως πρόκειται και για τουρίστες, οι οποίοι για πρώτη φορά θα επιλέξουν αντί για ξενοδοχεία, τα εν λόγω καταλύματα φέτος.


Στο ίδιο μήκος κύματος, και η Martha Wilson, από την εταιρία ερευνών Airdna σημείωσε ότι η Ελλάδα κινήθηκε με σημαντικούς ρυθμούς ανάκαμψης όσον αφορά τη ζήτηση από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, ξεπερνώντας ακόμη και τους ρυθμούς της Ευρώπης, πάντα σε ό,τι αφορά τη ζήτηση. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα το συγκεκριμένο διάστημα έτρεξε με 11,7%, ενώ η Ευρώπη κινήθηκε στο 2,6%.


 RECENT POSTS: